מחלות חיידקיות מרכזיות – קוקים גרם חיוביים

1. Streptococcus iniae – מחלה חיידקית הפוגעת בדגי בורי, אמנון, פורל ומינים שונים של דגי מים מלוחים.
המחלה אנדמית ברוב אזורי הארץ, רך עיקר הנזקים נגרמים למגדלי הפורלים.
השו"ט, במאמצים לסייע לקיום ענף דגי הפורל, במאמץ משותף עים המגדלים עצמם פיתחו תרכיב (אוטוגני) שהשימוש בו מבטחי את שרידותו של הענף, ועל זאת ללא צורך בשום טיפול אנטיביוטי.

2. Streptococcus agalactiae – מחלה הנגרמת על ידי חיידק הפוגע בדגי בורי ואמנון. המחלה מאופיינת במהלך עונתי, ומתפרצת בעונת הקיץ.

3. Lactococcus garvieae – מחלה חיידקית הנפוצה בישראל, כמו גם בכלל מדגי הפורלים  בחלקו הדרומי של אגן הים התיכון. המניעה נעשית על ידי שימוש בתרכיב אוטוגני שפותח בשו"ט במימון הקהיליה האירופית.

מחלות חיידקיות מרכזיות – מתגים גרם שליליים

1. Photobacterium damsela – המחלה (פסטורלזוזיס בשמה הנפוץ) פוגעת במיני דגים של מים מלוחים. המחלה הינה בעלת תפוצה כלל עולמית, והאמצעים הפרופילקטיים למניעתה אינם משבעי רצון.

2. Vibriosis – מחלה הפוגעת במינים שונים של דגי מים מלוחים הנגרמת על ידי סוגים שונים של חיידקים המשתייכים למין ויבריו. בעוד בעולם המערבי החיידק Vibrio anguillarum נחשב לפטוגן המרכזי, בישראל רק מיעוט הבידודים תואמים הגדרה זו.

3. Enteric Red Mouth – מחלה שנצפתה בעבר במדגה הפורלים הישראלי, אך הודברה בעקבות חיסון יזום ע"י מגדלי הפורלים.

4. Rainbow Trout Fry Syndrome-RTFS – מחלה הפוגעת בדגיגי פורל, בעלת תפוצה קוסמופוליטית.
נגרמת על ידי החיידק הפסיכרופילי Flavobacterium psychrophilum. כיום המחלה מהווה את הבעייה המרכזית בחוות רבייה של דגי הפורל בצפון אמריקה ובאירופה. בישראל, בה אין רבייה של פורלים הבעייה פחות מהותית.

5. Furuncolosis – המחלה, כפי שמתבטאת בישראל, נגרמת על ידי זנים לא טיפוסיים (atypical strains) של החיידק Aeromonas salmonicida ופוגעת בדגי קרפיון במופע של כיבים עוריים המתפשטים עד כדי נמק רקמתי עמוק.

מחלות נוספות

נמק פטרייתי מדבק – מחלה פטרייתית מתהווה שטרם נצפתה בישראל. נגרמת על ידי Aphanomyces invadens. מפאת חשיבותה הבינלאומית – נמצאת בהליכי הכרזה כמחלה רשומה.

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום