ביום ראשון נערכה פגישה מקוונת לחקלאי הצפון בקו 0-9 ק"מ, בה נטלו חלק כ-200 חקלאים, בהם לולנים רבים, על רקע הלחימה המתמשכת והעובדה שלולנים רבים מתקשים לתפקד ומפעילים את הלולים תחת סכנה של ממש. ארגון הטרור חיזבאללה פגע בירי רקטי בלולים סמוכי גדר
בצילום: מפגש הזום (צילום מסך)
את המפגש המקוון יזם משרד החקלאות ופיתוח הכפר.השתתפו בו בין הית נציגי מס רכוש ונציגי משרד החקלאות אורי צוק-בר, סמנכ"ל מחקר, כלכלה ואסטרטגיה ופארוק דבור, מנהל מחוז גליל-גולן. במפגש השתתף גם מזכיר ארגון מגדלי עופות בישראל, מוטי אלקבץ.
במהךף המפגש התייחס אורי צוק-בר, סמנכ"ל מחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, במתווה הפיצוי ללולני ההטלה בקו העימות: "אנחנו לא מחליטים שום דבר לבד. מלווים אותנו גם מהתאחדות חקלאי ישראל וגם מהתאחדות האיכרים וכל ארגוני המגדלים, במטרה להגיע לתשובות הכי נכונות. לגבי ענף ההטלה: ככה יש לנו בעצם סיכום לגבי אוקטובר, נובמבר ודצמבר, בנושא הפחתת התפוקה".
הפיצוי עבור הוצאות עודפות או מאמץ הוא לכל המגדלים שממשיכים ממשיכים לעבוד. אז בעצם יש לנו כאן שני מסלולים ששניהם מיועדים לאנשים שממשיכים לעבוד: סכום של ארבעת אלפים שקל לחודש מאוקטובר, מאמצע אוקטובר ועד ינואר ליישובים המפונים בלבד".
"מחודש ינואר אנחנו נערוך דיון נוסף עם המגדלים, עם אנשי מס רכוש ונחשוב אם כן צריך, לא צריך, איך צריך וכו'. כרגע זה לא במסגרת ההסכמות. כל מי שמגדל, בבקשה שיעשה את המקסימום, להביא את מקסימום התפוקה. כמובן כי אין לנו שום ודאות כרגע אם יהיה לנו סוג של סעיף כזה או לא בהמשך".
פרסום
מזכיר ארגון מגדלי עופות, מוטי אלקבץ, הסביר כי לגבי מגדלי הפטם, נערכים דיונים בימים אלה.