חיטוי עטינים – הכללים השתנו ,הגיע זמן לשינוי !

 

שינויים מקרו-כלכליים במשק מביאים לעלייה מתמדת בתשומות הייצור בכל המגזרים. עניין זה אינו פוסח גם על משק הבקר והחלב. התנהלות כלכלית נכונה, משמעותה שיש לבחון כל פעולה שנעשית בתהליך הייצור ולבדוק חלופות טובות יותר, יעילות יותר וכלכליות יותר.

סוף של עידן היוד? לאחר שנים רבות של שליטה מוחלטת של מוצרים מבוססי יוד לחיטוי עטינים, בשנה האחרונה החלה מגמה שבה הרבה רפתות ודירים התחילו להשתמש  בבלווט  (BlueVet).

מה הסיבה? יש מספר גורמים ששינו את הכללים בשוק חיטוי העטינים. בלווט  (BlueVet) אינו חומר חדש ומוכיח את עצמו כחומר חיטוי מצוין לאור התוצאות ברפתות שמשתמשים בו בשנים רבות. בנוסף, יש יותר מודעות על בעייתיות של שימוש ביוד, בין אם זה בבחינת בריאות של החולב ובין אם מדובר בבריאות הציבור ששותה את החלב (היוד הוא חומר שאריתי בחלב).

על הסיבות האלו יש להוסיף את העלייה המתמדת במחיר של היוד, מה שהגדיל עוד יותר את הפער בין מחירו והמחיר של בבלווט  (BlueVet), והביא לכך  שהחומר הרבה יותר אטרקטיבי מבחינה כלכלית.

בין היתרונות הרבים של  בלווט ( BlueVet) אפשר למנות: 

  • מגיע בצורת על טבליות תוססות במים ליצירת תמיסה כחולה המכילה טרוכלוסין הנתרן, מולקולה חצי אורגנית שמכילה כלור.
  • משמיד את הפתוגנים הגורמים לדלקת העטין בתוך פחות מחצי דקה
  • סמן כחול שמקל את הזיהוי של הפרות שטופלו ומראה את רמת הכיסוי על הפטמה
  • זול יותר ממרבית החומרים המתחרים
  • אינו משאיר שאריות בחלב
  • דרגת חומציות pH 5.5-6.0, אינו מגרה או מייבש את העור אפילו בתנאי מזג אוויר קיצוניים. אין צורך להוסיף גליצרין
  • קל להכנה – ריכוז מדויק (טבליה אחת לכל ליטר מים). ניתן להכין כל כמות רצויה בקלות.
  • תאריך תפוגה ארוך בצורת טבליות
  • אינו רעיל וידידותי לחולב ולסביבה. אינו מייבש את הפטמה.
  • לבלווט יש פעילות המשכית, ולאחר 2-3 שעות החומר עדיין נשאר פעיל על העטין
  • חוסך במקום אחסון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

אפימילק והרמן פרוג׳קט חתמו על הסכם שיתוף פעולה  

24/12/2024

זיהוי ואבחון מוקדם של דלקות עטין ומחלות נוספות בפרות

09/12/2024

שהרובוטים יחלבו-

26/11/2024

בתוך הדיונות של הנגב: חוויה במרוץ הגמלים הראשון ברמת הנגב

02/11/2024

אבחון ראשון בישראל של נגיף בבקר במרעה ובקרציות בקר, הגורם למחלת קדחת דימומי...

18/09/2024

האם סוג המזון שאוכל הבקר משפיע על הבריאות שלנו? מחקר חדש מגלה את ההבדלים

30/12/2024

אפימילק והרמן פרוג׳קט חתמו על הסכם שיתוף פעולה  

24/12/2024

זיהוי ואבחון מוקדם של דלקות עטין ומחלות נוספות בפרות

09/12/2024

שהרובוטים יחלבו-

26/11/2024

תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום